About

Update

on Thursday, February 21, 2013

update

Kursus Website Di Johor

on Friday, January 27, 2012


 

Sila Baca Sehingga Akhir untuk HARGA PROMOSI!!! Berita Baik untuk warga Johor dan Luar Johor:

Kami di Axera Tech, kini menawarkan kursus asas website (laman web) terbuka untuk semua peringkat umur. Kursus akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 4/2/2012
Waktu : 9.00am - 5.00pm
Tempat :
No 43-2, Jalan Padi Ria, Bandar Baru Uda, Johor
Yuran : RM250 RM199 SAHAJA!
 

KURSUS WEBSITE
 

Pakej merangkumi :

- Asas membina website dan Online Shop

- Domain NAMAANDA.myportal.my PERCUMA
- Menggunakan MyPortal Version 2
- 5GB Hosting
- Unlimited Pages
- 5 akaun email
- Cpanel + Fantastico
- Website siap dalam 7 Langkah Mudah 
- User Friendly
- Template D.I.Y.
- PERCUMA 900++ READY TEMPLATE
- Visitor Counter
- Sijil dari Axera Technology



Sila Hubungi:

Fiq - 013.7314.527

Antara Gambar Peserta2 Yang Telah Menyertai Kursus Kami: 

Antara peserta senior - Mr Kuang, 67 tahun

Anda Soal, Kami Cuba Jawab Semampu Kami

Kak Kiah - Antara yang senior

Bukan kata yang senior, muda mudi pun turut serta

Fiq tak lepaskan peluang untuk bergambar

Si cantik manis - Student UTM, Fakulti Multimedia pun sertai

Peserta dengar dengan tekun....


 ....dan yang pastinya, Sambutan Amat MENGGALAKKAN!!!
Kursus yang kami tawarkan adalah menggunakan RVSiteBuilder yang mana di dalam software ini telah
tersedia 7 Langkah yang  Mudah untuk anda membina website pertama anda!! 
 
Kini semua kerja anda menjadi mudah dengan adanya perkhidmatan ini, dengan hanya 7 Langkah Mudah anda mampu menyiapkan sebuah laman web yang lengkap dengan online form, contact form, dan lain-lain tanpa perlu berbelanja lebih untuk mengupah designer.
 

“Anda Boleh Bina
Website Anda Sendiri”
 

Ya..anda sebenarnya BOLEH dan MAMPU membina website anda sendiri tanpa sebarang pengetahuan teknikal sebelum ini.Sesiapa pun boleh.. Tetapi bagaimana caranya?



Kami faham mengenai “lifestyle” masyarakat sekarang yang sentiasa sibuk dengan kerjaya dan perniagaan hingga dan tidak mempunyai masa. Kadang – kadang terpaksa pulang dari kerja hingga lewat malam. Sebab itulah kami dari MFH GLOBAL SERVICES dengan kerjasama Axera Tech menyediakan modul khas untuk anda yang tidak mempunyai masa tetapi ingin mengembangkan bisnes anda melalui internet.

Kenapa anda perlu mengembangkan bisnes melalui internet?

  • Kos Murah – Untuk memulakan perniagaan internet, hanya memerlukan modal sekitar RM1,000 atau kurang berbanding dengan perniagaan offline yang memerlukan modal sekurangnya RM50,000 bagi membuka sebuah kedai atau pejabat.
  • Perniagaan Sepanjang Masa – Dijalankan secara automatik 24 jam tanpa henti walaupun ketika anda sedang tidur.
  • Kurang Risiko – Risiko kerugian untuk kegagalan web adalah kurang berbanding kedai runcit. Untuk membangunkan sebuah laman web perniagaan, modal yang diperlukan hanya sekitar RM400 – RM800 berbanding RM50,000 untuk sebuah kedai atau pejabat.
  • Pelanggan Dari Seluruh Dunia – Perniagaan anda berpeluang dikembangkan ke persada antarabangsa kerana sifat perniagaan internet tanpa batasan dan global. Pelanggan-pelanggan anda adalah dari seluruh pelusuk dunia
  • Tidak Perlu Jumpa Pelanggan – Anda tidak perlu berjumpa dengan pelanggan (Bagi yang menjalankan perniagaan internet 100%). Hampir segala-galanya dari membalas email, menerima tempahan dan promosi dilakukan secara automatik. Jika ada sebarang masalah anda hanya perlu berkomunikasi dengan pelanggan melalui email, chat atau pun Yahoo! Mesengger! Terlalu mudah bukan? Jika anda menjalankan perniagaan yang menawarkan servis, anda perlulah berjumpa dengan pelanggan anda, tetapi, tidak perlu berjumpa setiap hari. Cukup sekadar 1 -2 sesi saja. Semuanya bergantung kepada anda.
  • Tidak Perlu Menyewa Pejabat – Hanya perlukan peralatan yang asas seperti set komputer, talian internet dan juga stok produk anda atau barangan yang akan anda jual. Rumah anda adalah pejabat anda (Bagi yang menjalankan perniagaan internet 100%).
  • Boleh Menjual Lebih Satu Produk – Memandangkan perniagaan internet ini dilakukan hampir kesemuanya automatik, maka anda boleh membuka peniagaan internet lebih dari satu produk. Sekaligus ia merupakan cabang bagi anda mengembangkan perniagaan anda. 
Sila Hubungi:
Fiq - 013.7314.527

Lirik Lagu Aku Tak Bisa By SyamKamarul - Lagu Ori

on Tuesday, December 13, 2011

Ok.. Bagi yang pertama kali mencari lirik lagu Aku Tak Bisa by SyamKamarul (versi ukulele), fiq ada share kan kat sini.. Owh ye.. Fiq start minat kat mamat ni punya suara mase Fiq ngah cari cover terbaik untuk Lagu Cinta Muka Buku...

Untuk versi lelaki, Fiq rasa SyamKamarul ni adalah calon yg sesuai.. Then tau2 dia pun ada lagu ori dia yang tersendiri.. So, play vdeo kat bawah ni, then refer lirik di bawah vdeo tersebut...

Ok geng... Keep in Touch... Luv ya.. Rasa2 ye lagu ni gak bakal meletupppsss.....



Lirik Aku Tak Bisa (Ukulele Version) - By SyamKamarul 

pandangan matamu terus menusuk ke kalbuku
pabila kita asyik berpandangan.. ohh..ohh
adakah kau rasa apa yang terusik di hati
tak bisa ku ungkapkan kepadamu...

aku tak bisa melafazkan
kelu lidah tak terkata
tak bisa ku lepaskan
takut tak bernafas..

aku tak bisa ucapkan
kau cinta teristimewa..
inginku katakan padamu
tapi aku tak bisa...
aku tak bisa...

degup berdebar rasa hati
bila kau datang padaku
melempar senyum membuka bicara...ohhh uuu..

sejak itu kita asyik berdua dan bersama...
namun masih tak bisa aku ungkapkan..

aku tak bisa melafazkan..
kelu lidah tak terkata
tetap tak bisa ku lepaskan
takut tak bernafas..

aku tak bisa ucapkan kau cinta teristimewa..
inginku katakan padamu tapi aku tak bisa...

bila tiba masanya
kau luah segala yang kau rasakan itu..
hancurnya rasa hidupku..
bila kau kata kau cinta yang lain...
jangan kata kita teman biasa...

aku tak bisa melafazkan
kelu lidah tak terkata
tak bisa ku lepaskan
takut tak bernafas..
aku tak bisa ucapkan kau cinta teristimewa...
inginku katakan padamu tapi aku tak bisa......

on Monday, December 12, 2011

Korang layan jer la citer 'baik' ni..... Hehehehe.... Ni santai2 aje ok.....  


Seorang suri rumah yang cantik telah didatangi oleh seorang lelaki yang berpakain kemas lagak seperti seorang salesman........

lelaki : salam sejahtera puan....

surirumah : salam sejahtera... ada apa yang boleh saya bantu.

lelaki : puan adalah orang yang terpilih....saya ada membawa sebuah kereta bmw beserta kuncinya puan... tetapi puan hendaklah menggores kertas yang puan pilih dari saya nie..

suri rumah : baiklah mana kertasnya

suri rumah itu telah gagal mengores kertas yang mengandungi hadiah..

lelaki : nampaknya puan gagal memperolehi hadiah tersebut. puan tak dapat la hadiah nie...

suri rumah : alaaa encik tolong la encik saya sanggup lakukan apa saja untuk encik asalkan saya dapat kereta tue

lelaki : ok... baiklah.. saya akan pejam mata sekiranya awak sanggup bermesra dengan saya selama dua jam....

suri rumah : baiklah.... tapi cerita ini sampai sini saja... jangan bagitau orang lain.

lelaki : baiklah.....

selepas kedua2nya selesai melakukan adegan2 xxx maka lelaki tersebut telah memberikan kunci kereta tersebut kepada surirumah berkenaan dan meninggalkannya dengan perasaan puas dan gembira. Suri rumah berkenaan berasa amat gembira kerana dapat memperolehi kereta tersebut dan bercadang untuk menipu suaminya bahawa dia telah bertuah memenangi kereta tersebut .... tiba2 talefon rumahnya berbunyi......

suri rumah : hello... siapa tue

suami : ini i laaa husband u... u wat apa tue..

suri rumah :  oooo... abang.. takde wat apa... cuma i tengah gembira nie kerana berjaya menang sebuah kereta bmw tadi dalam peraduan gores dan menang..

suami : oooo yer ker.... abis kereta bmw yang i belikan suruh salesman hantar kerumah kita untuk hadiah hari jadi u tue tak sampai lagi ker.......

suri rumah : ...................................................$%%$#^%&

Video Akad Nikah Lawak - Saaaaahhh... Saaaaahhhhhh!!

on Sunday, December 11, 2011


"Oklah kawan2... Bagi posting bulan ini, segala posting Fiq akan menjuruskan kepada humor dan perkara yang santai2 jer ye... sebab asik cite pasal biz je, jem gak paler ni kan... hehehe... Ape pun, Fiq harap korang enjoy dengan post2 yang berunsur jenaka ni tau... Senyum2 selalu...."

   So, ape yang Fiq nak share kan kali ni mengisahkan sebuah kisah di majlis akad nikah di suatu tempat yang dirahsiakan... Hak... Hak.. Hak.... Di mana pengantin lelai ye tergagap2 nak melafaz akad nikah tu... Konpom gelak2... So... enjoy diz bideo.... ngehehehehehe.....

[Promosi] Kursus Asas Website Di Bandar Baru Uda, Johor

on Saturday, December 10, 2011


 

Sila Baca Sehingga Akhir untuk HARGA PROMOSI!!! Berita Baik untuk warga Johor dan Luar Johor:

Kami di Axera Tech, kini menawarkan kursus asas website (laman web) terbuka untuk semua peringkat umur. Kursus akan diadakan seperti berikut:

Tarikh : 4/2/2012
Waktu : 9.00am - 5.00pm
Tempat :
No 43-2, Jalan Padi Ria, Bandar Baru Uda, Johor
Yuran : RM250 RM199 SAHAJA!

Pakej merangkumi :

- Asas membina website dan Online Shop

- Domain NAMAANDA.myportal.my PERCUMA
- Menggunakan MyPortal Version 2
- 5GB Hosting
- Unlimited Pages
- 5 akaun email
- Cpanel + Fantastico
- Website siap dalam 7 Langkah Mudah 
- User Friendly
- Template D.I.Y.
- PERCUMA 900++ READY TEMPLATE
- Visitor Counter
- Sijil dari Axera Technology



Sila Hubungi:

Fiq - 013.7314.527

Antara Gambar Peserta2 Yang Telah Menyertai Kursus Kami: 

Antara peserta senior - Mr Kuang, 67 tahun

Anda Soal, Kami Cuba Jawab Semampu Kami

Kak Kiah - Antara yang senior

Bukan kata yang senior, muda mudi pun turut serta

Fiq tak lepaskan peluang untuk bergambar

Si cantik manis - Student UTM, Fakulti Multimedia pun sertai

Peserta dengar dengan tekun....


 ....dan yang pastinya, Sambutan Amat MENGGALAKKAN!!!
Kursus yang kami tawarkan adalah menggunakan RVSiteBuilder yang mana di dalam software ini telah
tersedia 7 Langkah yang  Mudah untuk anda membina website pertama anda!! 
 
Kini semua kerja anda menjadi mudah dengan adanya perkhidmatan ini, dengan hanya 7 Langkah Mudah anda mampu menyiapkan sebuah laman web yang lengkap dengan online form, contact form, dan lain-lain tanpa perlu berbelanja lebih untuk mengupah designer.
 

“Anda Boleh Bina
Website Anda Sendiri”
 

Ya..anda sebenarnya BOLEH dan MAMPU membina website anda sendiri tanpa sebarang pengetahuan teknikal sebelum ini.Sesiapa pun boleh.. Tetapi bagaimana caranya?



Kami faham mengenai “lifestyle” masyarakat sekarang yang sentiasa sibuk dengan kerjaya dan perniagaan hingga dan tidak mempunyai masa. Kadang – kadang terpaksa pulang dari kerja hingga lewat malam. Sebab itulah kami dari MFH GLOBAL SERVICES dengan kerjasama Axera Tech menyediakan modul khas untuk anda yang tidak mempunyai masa tetapi ingin mengembangkan bisnes anda melalui internet.

Kenapa anda perlu mengembangkan bisnes melalui internet?

  • Kos Murah – Untuk memulakan perniagaan internet, hanya memerlukan modal sekitar RM1,000 atau kurang berbanding dengan perniagaan offline yang memerlukan modal sekurangnya RM50,000 bagi membuka sebuah kedai atau pejabat.
  • Perniagaan Sepanjang Masa – Dijalankan secara automatik 24 jam tanpa henti walaupun ketika anda sedang tidur.
  • Kurang Risiko – Risiko kerugian untuk kegagalan web adalah kurang berbanding kedai runcit. Untuk membangunkan sebuah laman web perniagaan, modal yang diperlukan hanya sekitar RM400 – RM800 berbanding RM50,000 untuk sebuah kedai atau pejabat.
  • Pelanggan Dari Seluruh Dunia – Perniagaan anda berpeluang dikembangkan ke persada antarabangsa kerana sifat perniagaan internet tanpa batasan dan global. Pelanggan-pelanggan anda adalah dari seluruh pelusuk dunia
  • Tidak Perlu Jumpa Pelanggan – Anda tidak perlu berjumpa dengan pelanggan (Bagi yang menjalankan perniagaan internet 100%). Hampir segala-galanya dari membalas email, menerima tempahan dan promosi dilakukan secara automatik. Jika ada sebarang masalah anda hanya perlu berkomunikasi dengan pelanggan melalui email, chat atau pun Yahoo! Mesengger! Terlalu mudah bukan? Jika anda menjalankan perniagaan yang menawarkan servis, anda perlulah berjumpa dengan pelanggan anda, tetapi, tidak perlu berjumpa setiap hari. Cukup sekadar 1 -2 sesi saja. Semuanya bergantung kepada anda.
  • Tidak Perlu Menyewa Pejabat – Hanya perlukan peralatan yang asas seperti set komputer, talian internet dan juga stok produk anda atau barangan yang akan anda jual. Rumah anda adalah pejabat anda (Bagi yang menjalankan perniagaan internet 100%).
  • Boleh Menjual Lebih Satu Produk – Memandangkan perniagaan internet ini dilakukan hampir kesemuanya automatik, maka anda boleh membuka peniagaan internet lebih dari satu produk. Sekaligus ia merupakan cabang bagi anda mengembangkan perniagaan anda. 
Sila Hubungi:
Fiq - 013.7314.527

Bila Cinta Putus Di Tengah Jalan

on Thursday, December 8, 2011

Bila Cinta Putus Di Tengah Jalan
Bila cinta putus ditengah jalan,
Usahlah bermuram durja,
Menyakiti diri sendiri..

Bangkitlah,
Mulakan cinta baru. 
Kerana setiap cinta yang hilang,
Pasti akan ada pengganti. 


Usah mengharap pada yang tak pasti,
Usah merayu pada yang tak sudi. 
Cinta pertama tidak semestinya yang terbaik. 
Setiap cinta mempunyai keunikan,
Jua kehangatan yang tersendiri. 
Janganlah terus terikat,
Pada cinta yang sudah pergi.

Antara cinta yang telah berlalu dengan cinta yang sedang menanti kita sentiasa cenderung untuk mengabaikan cinta yang berada jelas di mata dan sering mengharap dan menoleh kepada cinta yang telah berlalu jauh meninggalkan kita.

Artikel Yang Sangat Menarik!

 
© Duniaku Cintaku Hatiku Milikmu All Rights Reserved
Get smart with the Thesis Blogger Template from Forblogger.net|Design byBudak Nakal